Uhlsport je znamka nogometne športne opreme pod okriljem nemškega podjetja Uhlsport GmbH, ki se je od svojih začetkov leta 1948 do danes prelevila celovito nogometno znamko, ki lahko resno parira zvenečim imenom v svoji panogi.

Karl Uhl, ustanovitelj podjetja, je uspešno Uhlsportovo zgodbo začel z izdelovanjem usnjenih kopačk. Kmalu je začel proizvajati podplate tudi za druge proizvajalce športne opreme in počasi uvajati nove produkte kot so ščitniki, bandaže in žoge. V 70ih letih 20.  stoletja se je med nogometnimi vratarji začela vse bolj uveljavljati praksa nošenja posebnih rokavic. Uhlsport je znal izkoristiti novo nišo in je svojo pozornost preusmeril k opremi za vratarje, po kateri je tudi najbolj znan.

Ko je leta 1998 družina Uhl podjetje prodala družini Deiss, se je Uhlsport začel znova usmerjati k celoviti nogometni opremi s katero je imel priložnost opremiti nekatere pomembne evropske ekipe in posamezne igralce. Leta 1989 je Inter Milan osvojil italijansko prvenstvo v popolni Uhlsport opravi, in leto kasneje je Bodo Illgner v Uhlsportovih rokavicah z Nemčijo osvojil naslov svetovnega prvaka.

Danes Uhlsport z opremo oskrbuje številne klube v Nemčiji, Avstriji, Veliki Britaniji, Franciji, Estoniji, na Švedskem, Danskem, Norveškem in Slovaškem, priljubljen je v Avstraliji, Tuniziji in Alžiriji, poznan pa tudi v Argentini, Venezueli in Čilu ter v Arabskih Emiratih in Katarju. Tudi številni znani nogometni vratarji prisegajo na Uhlsport; med njimi so Hugo Lloris, Diego Cavalieri, Ron-Robert Zieler, Yohann Pele, Danijel Subašić in nenazadnje, naš Samir Handanović.